Innowacyjna pieczarka
2014-02-25 | Źródło: www.fresh-market.pl za:rp.pl(tt)
Wojewódzki etap konkursu Polski Producent Żywności 2014 rozstrzygnięto podczas targów Regiony Turystyczne "Na Styku Kultur", które w weekend odbywają się w Łodzi. W tym roku w konkursie udział wzięło 22 producentów żywności z Łódzkiego.
Kapituła konkursowa oceniała produkty pod względem m.in. walorów smakowych, oryginalności, opakowania i jego funkcjonalności, oznakowania. Jak poinformował urząd marszałkowski w Łodzi, kapituła wybrała sześć firm, które zostały nominowane do reprezentowania województwa w ogólnokrajowym etapie konkursu.
W kategorii warzywa i owoce (przetworzone i nie) etap regionalny wygrała spółka Hektor z Działoszyna za paprykę konserwową w miodzie wielokwiatowym.
Nagrodę marszałka województwa łódzkiego dla Innowacyjnego Producenta Żywności 2014 otrzymała firma Pieczarka Centrum z Kolonii Zawady za pieczarkę panierowaną.
Innowacyjnym Producentem Żywności została spółka Pieczarka Centrum za pieczarkę panierowaną.
Wojewódzki etap konkursu Polski Producent Żywności 2014 rozstrzygnięto podczas targów Regiony Turystyczne "Na Styku Kultur", które w weekend odbywają się w Łodzi. W tym roku w konkursie udział wzięło 22 producentów żywności z Łódzkiego.
Kapituła konkursowa oceniała produkty pod względem m.in. walorów smakowych, oryginalności, opakowania i jego funkcjonalności, oznakowania. Jak poinformował urząd marszałkowski w Łodzi, kapituła wybrała sześć firm, które zostały nominowane do reprezentowania województwa w ogólnokrajowym etapie konkursu.
W kategorii warzywa i owoce (przetworzone i nie) etap regionalny wygrała spółka Hektor z Działoszyna za paprykę konserwową w miodzie wielokwiatowym.
Nagrodę marszałka województwa łódzkiego dla Innowacyjnego Producenta Żywności 2014 otrzymała firma Pieczarka Centrum z Kolonii Zawady za pieczarkę panierowaną.