2015-11-21 
13:30
TVP 1

 

 

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Mało kto wie, że Polska jest trzecim producentem i pierwszym światowym eksporterem świeżych pieczarek. Gospodarz programu odwiedzi nowoczesną pieczarkarnię, a następnie pokaże, jak te smaczne grzyby przygotować w niecodzienny sposób. Karol Okrasa jak zwykle przyrządzi trzy dania. Pierwszym będzie pieczony łosoś z sosem z pieczarek, mleka kokosowego i szpinaku. Druga potrawa to marynowany w soku z kiszonej kapusty łosoś z marynowanymi pieczarkami i sałatą. Trzecia propozycja to ciasto z jagnięciny z pieczarkami i czekoladą.

 
Program bez ograniczen wiekowych. 
 
Program nadawany w języku polskim.
 
Prowadzący:KAROL OKRASA  
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.