2015-11-21 13:30 |
|
|||
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Mało kto wie, że Polska jest trzecim producentem i pierwszym światowym eksporterem świeżych pieczarek. Gospodarz programu odwiedzi nowoczesną pieczarkarnię, a następnie pokaże, jak te smaczne grzyby przygotować w niecodzienny sposób. Karol Okrasa jak zwykle przyrządzi trzy dania. Pierwszym będzie pieczony łosoś z sosem z pieczarek, mleka kokosowego i szpinaku. Druga potrawa to marynowany w soku z kiszonej kapusty łosoś z marynowanymi pieczarkami i sałatą. Trzecia propozycja to ciasto z jagnięciny z pieczarkami i czekoladą. |
||||
Program bez ograniczen wiekowych. | ||||
Program nadawany w języku polskim. | ||||
Prowadzący:KAROL OKRASA |