W październiku 2016 r., w porównaniu z wrześniem br., w skupie na rynku produktów świeżych wyższe były ceny pomidorów spod osłon (o 43 proc.), kalafiorów gruntowych (o 4 proc.), pieczarek (o 3 proc.), a obniżyły się ceny skupu kapusty białej (o 18 proc.), cebuli (o 31 proc.), buraków ćwikłowych (o 4 proc.) i marchwi (o 7 proc.). W zakładach przetwórczych spadły ceny skupu marchwi na kostkę (o 7 proc.), a buraków nie zmieniły się. Wzrosły natomiast ceny skupu cebuli obieranej i kalafiorów różyczkowanych (po 3 proc.), brokułów różyczkowanych (o 1 proc.), pomidorów do mrożenia (o 5 proc.), kapusty białej (o 10 proc.) - czytamy w raporcie IERiGŻ.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.