Co będziemy jeść w 2017 r.?

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  •  
  • Data: 13-01-2017, 14:09
Co będziemy jeść w 2017 r.?
fot. za mccormickcorporation.com
  •  
     

McCormick Polska przedstawił Trendy w smakach czyli przewodnik po aktualnych trendach i składnikach, które będą pobudzać kubki smakowe na całym świecie w 2017 r.

 
 
 

- W roku 2017 polecamy szczególnie uniwersalną przyprawę Baharat. To aromatyczna, śródziemnomorska mieszanka takich przypraw jak kmin rzymski, kardamon, czarny pieprz, gałka muszkatołowa i innych składników. Wspaniale nadaje się do ciepłych zup sezonowych, sosów na bazie pomidorów i dań z kurczaka - mówi Kevan Vetter, szef kuchni w firmie McCormick.

Oto pięć trendów smakowych na 2017, wyselekcjonowanych przez szefów kuchni i badaczy trendów kulinarnych: smaki świata na przebudzenie; plancha - czyli grillowanie na płaskiej płycie; żółtka - słoneczna strona smaku; nowoczesna kuchnia śródziemnomorska — czyli łączenie składników wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego z zachodnioeuropejską klasyką oraz słodycz i pieprz.

McCormick & Company, Inc. to globalny producent przypraw. Z 4,3 miliarda USD rocznej sprzedaży firma produkuje, dostarcza na rynek i dystrybuuje przyprawy, mieszanki przypraw, przyprawy kulinarne i inne produkty smakowe dla całej branży spożywczej — punktów detalicznych, producentów żywności i gastronomii. 

Firma jest obecna w Polsce od 2011 roku. Jej główna siedziba znajduje się w Stefanowie. McCormick zatrudnia w Polsce ponad 900 osób. Firma oferuje przyprawy i musztardy pod markami Kamis i Galeo.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.