Co będziemy jeść w 2017 r.?
- Autor: www.portalspozywczy.pl
- Data: 13-01-2017, 14:09
fot. za mccormickcorporation.com
McCormick Polska przedstawił Trendy w smakach czyli przewodnik po aktualnych trendach i składnikach, które będą pobudzać kubki smakowe na całym świecie w 2017 r.
- W roku 2017 polecamy szczególnie uniwersalną przyprawę Baharat. To aromatyczna, śródziemnomorska mieszanka takich przypraw jak kmin rzymski, kardamon, czarny pieprz, gałka muszkatołowa i innych składników. Wspaniale nadaje się do ciepłych zup sezonowych, sosów na bazie pomidorów i dań z kurczaka - mówi Kevan Vetter, szef kuchni w firmie McCormick.
Oto pięć trendów smakowych na 2017, wyselekcjonowanych przez szefów kuchni i badaczy trendów kulinarnych: smaki świata na przebudzenie; plancha - czyli grillowanie na płaskiej płycie; żółtka - słoneczna strona smaku; nowoczesna kuchnia śródziemnomorska — czyli łączenie składników wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego z zachodnioeuropejską klasyką oraz słodycz i pieprz.
McCormick & Company, Inc. to globalny producent przypraw. Z 4,3 miliarda USD rocznej sprzedaży firma produkuje, dostarcza na rynek i dystrybuuje przyprawy, mieszanki przypraw, przyprawy kulinarne i inne produkty smakowe dla całej branży spożywczej — punktów detalicznych, producentów żywności i gastronomii.
Firma jest obecna w Polsce od 2011 roku. Jej główna siedziba znajduje się w Stefanowie. McCormick zatrudnia w Polsce ponad 900 osób. Firma oferuje przyprawy i musztardy pod markami Kamis i Galeo.