"Zaczęła się cieszyć popularnością wśród nie-chińskich konsumentów pod koniec XIX wieku z powodu rosnącego zapotrzebowania na wygodną i niedrogą żywność w restauracji", Yong Chen, profesor historii na Uniwersytecie Kalifornijskim w Irvine i autor książki "Chop Suey, USA: Powstanie chińskiego jedzenia w Ameryce. W USA jest 60 000 chinskich restauracji !!!
A tam są zawsze grzyby...
Miłość Ameryki do chińskiego jedzenia jest jedną z najbardziej nieoczekiwanych historii wymiany kulturalnej w historii świata.
"Zaczęła się cieszyć popularnością wśród nie-chińskich konsumentów pod koniec XIX wieku z powodu rosnącego zapotrzebowania na wygodną i niedrogą żywność w restauracji", Yong Chen, profesor historii na Uniwersytecie Kalifornijskim w Irvine i autor książki "Chop Suey, USA: Powstanie chińskiego jedzenia w Ameryce. W USA jest 60 000 chinskich restauracji !!!
"Zaczęła się cieszyć popularnością wśród nie-chińskich konsumentów pod koniec XIX wieku z powodu rosnącego zapotrzebowania na wygodną i niedrogą żywność w restauracji", Yong Chen, profesor historii na Uniwersytecie Kalifornijskim w Irvine i autor książki "Chop Suey, USA: Powstanie chińskiego jedzenia w Ameryce. W USA jest 60 000 chinskich restauracji !!!