Historia grzybów z Monterey
Monterey Mushrooms®, Amycel® i Spawn Mate® to firmy kierujące się misją i odpowiedzialne społecznie, z dumną pięćdziesięcioletnią historią, dziedzictwem i kulturą. Ich 4000 pracowników, których nazywają kolegami z zespołu, to zespół pierwszej klasy. Dzięki silnej kulturze ukierunkowanej na cel, ciężkiej pracy, motywacji i determinacji dobrze rozpoznawalne marki i sieć firm sprawiają, że Monterey Mushrooms jest największą pionowo zintegrowaną firmą w branży.
W 1971 roku dyrektor generalny, Shah Kazemi, był bystrym młodym przedsiębiorcą, który marzył o stworzeniu własnej firmy. Firma Monterey Mushrooms® rozpoczęła swoją działalność jako pojedyncza farma grzybów zlokalizowana w Watsonville w Kalifornii. Od tego czasu rozszerzyli działalność na 9 farm w 6 stanach USA i 1 w Meksyku. Z dumą dostarczają świeże, lokalnie uprawiane grzyby do sklepów spożywczych, restauracji, producentów żywności i instytucji w całym kraju.

Sieć, która rozciąga się od wybrzeża do wybrzeża w Stanach Zjednoczonych i niektórych częściach Meksyku, utrzymuje zasięg sprzedaży detalicznej na rekordowo wysokim poziomie. Z produktem zawsze w niewielkiej odległości i nadal gwarantuje wysoką jakość i doskonałą obsługę.
Dziś Monterey Mushrooms jest największym hodowcą świeżych grzybów w Ameryce Północnej, odpowiedzialnym za znaczny procent produkcji pieczarek. Produkują pieczarki świeże i produkty grzybowe dla supermarketów, sklepów klubowych, gastronomii, dystrybutorów, instytucji oraz producentów żywności. Linie produktów obejmują świeże, organiczne, nutraceutyczne grzyby w proszku, marynowane, mrożone, składniki i sosy. A jeśli to nie wystarczy, aby zapewnić swoim klientom produkty i usługi wysokiej jakości, Monterey Mushrooms obsługuje również własną flotę logistyczną, Premier Refrigerated Transport i Monterey Logistics.
 
Firma ma w swoim DNA innowacje i marketing. Są dumni z tego, że zapoczątkowali wiele zmian w branży pieczarek, takich jak wprowadzenie paczkowanych i pokrojonych grzybów w 1983 roku. Następnie na początku lat 90. wprowadzili i spopularyzowali potężny kapelusz Portabella (brązowy grzyb o średnicy kapelusza 3 ”- 6”) ), w czasach, gdy białe pieczarki były jedynym pożywieniem na rynkach spożywczych. W 1996 roku rozpoczęli uprawę certyfikowanych ekologicznych pieczarek. Szybko do 2008 roku, Monterey była liderem w uprawie i dystrybucji grzybów o wysokiej zawartości witaminy D, zapewniając klientom korzyści zdrowotne nieporównywalne z żadną inną marką na rynku. Jest to możliwe dzięki współpracy z USDA w celu odtworzenia tego, co dzieje się w naturze, gdy grzyby są wystawione na działanie promieni słonecznych.
 
Filia Monterey Biotech, Amycel® i SpawnMate®, działa od 1979 roku. Ich biura zarządzające oraz ośrodki badawczo-testowe znajdują się w Ameryce Północnej. W 1992 roku Amycel i Spawn Mate zakupili zaszczepiacze w Europie, aby rozszerzyć działalność i dystrybucję. Następnie w 1993 roku Amycel i Spawn Mate założyli biura sprzedaży i dystrybucji we Francji, Holandii, Anglii, Irlandii, Włoszech i Meksyku. Dziś wysyłają wysokiej jakości zaszczepiacze grzybów i suplementy diety na całym świecie do 37 krajów na 5 kontynentach.

  Amycel i Spawn Mate stały się nieodzownym dostawcą genetycznym dla hodowców grzybów na całym świecie, opracowując niektóre z najczęściej używanych szczepów grzybów z dwoma zastrzeżonymi szczepami pieczarek brunatnych Agaricus bisporus. Heirloom i Brawn zostały wprowadzone w 2005 roku i dziś mają imponujący 92% udział w rynku.

Spawn Mate, wiodąca firma zajmująca się suplementami, jest liderem w tej dziedzinie od 35 lat dzięki wynalezieniu suplementu grzybowego o opóźnionym uwalnianiu. W 2007 roku Spawn Mate stał się największą firmą zajmującą się suplementami organicznymi na świecie wraz z wydaniem PG Natural.

Najnowszy szczep, który ma zostać wypuszczony, Exxcalibur, to gęsty i wysokowydajny, białawy grzyb hybrydowy, który łączy w sobie najlepsze cechy Phoenixx i Triple X. Ten szczep Agaricus bisporus jest idealny dla hodowców poszukujących energicznego szczepu kolonizującego w połączeniu z dużymi ciężkie grzyby.
Kultura firmy
W Monterey Mushrooms duża część zespołu to dosłownie rodzina. Dla wielu po prostu tak się czuje. Jesteśmy domem dla mężów i żon, a także rodziców i pokoleń ich dzieci.
Nawet jeśli nie wszyscy jesteśmy naprawdę spokrewnieni, wielu członków zespołu pracuje razem od dziesięcioleci. I to jest coś wyjątkowego.

Misja wizja
  Wizją jest być najlepiej zintegrowaną firmą zajmującą się pieczarkami w Ameryce Północnej, skutecznie dostarczając najwyższą wartość naszym klientom i konsumentom. Robimy to, tworząc długoterminową wartość dla klientów, członków zespołu, dostawców i społeczności.

Zamiar
Poprawiamy życie ludzi

Zrównoważony rozwój
Zespół Monterey jest zaangażowany w zapewnianie zdrowej żywności i zdrowych warunków pracy – a wszystko to przy jednoczesnym ograniczeniu naszego wpływu na środowisko. Ponadto średni roczny plon grzybów wynosi 7 funtów na stopę kwadratową. Oznacza to, że każdego roku na jednym akrze można wyprodukować do 1 miliona funtów grzybów!


tlumacz: dr Google
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.