Niedobory siły roboczej
Kiedy rząd konserwatywny wprowadził nowe przepisy w 2011 r., Wymagające od zagranicznych pracowników tymczasowych opuszczenia Kanady po czterech latach, miało to poważny wpływ na przemysł grzybowy. Zbieranie grzybów nie jest łatwym zadaniem. Wymaga umiejętności i szkolenia. Ponieważ grzyby są zbierane przez cały rok, siedem dni w tygodniu, grzyby nie kwalifikują się do sezonowych programów dla rolników. W rezultacie hodowcy pieczarek zależą od tymczasowych pracowników zagranicznych za część swojej siły roboczej. Koeslag wyjaśnia, że historycznie udowodniono, że kanadyjski zespół robotników nie może zapewnić wystarczającej liczby pracowników, aby sprostać wymaganiom przemysłu grzybowego. "To nawet nie jest kwestia wynagrodzenia, ponieważ udowodniono, że przemysł grzybarski płaci średnio o kilka dolarów więcej niż płaca minimalna" - mówi Koeslag. "Po prostu Kanadyjczycy nie chcą wykonywać tej pracy."
Wiosną 2015 r. Grzyby Kanady korespondowały z przedstawicielami rządu federalnego, prosząc o zwolnienie z terminu wyznaczonego na kwiecień 2015 r., Aby wysłać zagranicznych pracowników z powrotem do ich ojczystych krajów. Organizacja pozarządowa zwróciła się z prośbą o umożliwienie wysoko wykwalifikowanym, doświadczonym pracownikom grzybów ubiegania się o pobyt w Kanadzie. Jednak rząd nie poparł tych żądań i wielu utalentowanych pracowników grzybów zostało zmuszonych do opuszczenia Kanady, obaj rozczarowali robotników i hodowców grzybów.
Mushrooms Canada kontynuuje lobbing na rzecz lepszego dostępu do zagranicznych robotników i nawiązała współpracę z Canadian Human Resource Council, koalicją innych produktów rolnych, aby współpracować z rządem w celu określenia lepszych sposobów na pobyt dla tymczasowych zagranicznych pracowników rolnych.
W wyniku niedoborów siły roboczej i kosztów pracy przemysł dokonuje dużych inwestycji w automatyzację procesów zbioru. Sung mówi, że 70% operacji Grzyby Enviro jest zautomatyzowane. Whitecrest Mushrooms zajmuje się również robotyką, aby uzupełnić problem związany z pracą i obniżyć koszty konsumentów końcowych. "Zamiast pokoju pełnego ludzi będziemy mieli jednego robota, który będzie faktycznie zbierać grzyby, odciąć trzonek, zważyć ją, zapakować, a następnie ułożyć w stos, więc wszystko, co musisz zrobić, to przenieść ją z kombajnu i włożyć do coolera, "Good mówi. "Dzięki temu procesowi możemy naprawdę obniżyć koszty pracy. Powinno to zmienić branżę i pomóc w utrzymaniu kosztów konsumentów końcowych, ponieważ konkurujemy z innymi warzywami ".
Canada Mushroom
Canada Mushroom