Niedobory siły roboczej
 
Kiedy rząd konserwatywny wprowadził nowe przepisy w 2011 r., Wymagające od zagranicznych pracowników tymczasowych opuszczenia Kanady po czterech latach, miało to poważny wpływ na przemysł grzybowy. Zbieranie grzybów nie jest łatwym zadaniem. Wymaga umiejętności i szkolenia. Ponieważ grzyby są zbierane przez cały rok, siedem dni w tygodniu, grzyby nie kwalifikują się do sezonowych programów dla rolników. W rezultacie hodowcy pieczarek zależą od tymczasowych pracowników zagranicznych za część swojej siły roboczej. Koeslag wyjaśnia, że ​​historycznie udowodniono, że kanadyjski zespół robotników nie może zapewnić wystarczającej liczby pracowników, aby sprostać wymaganiom przemysłu grzybowego. "To nawet nie jest kwestia wynagrodzenia, ponieważ udowodniono, że przemysł grzybarski płaci średnio o kilka dolarów więcej niż płaca minimalna" - mówi Koeslag. "Po prostu Kanadyjczycy nie chcą wykonywać tej pracy."
 
Wiosną 2015 r. Grzyby Kanady korespondowały z przedstawicielami rządu federalnego, prosząc o zwolnienie z terminu wyznaczonego na kwiecień 2015 r., Aby wysłać zagranicznych pracowników z powrotem do ich ojczystych krajów. Organizacja pozarządowa zwróciła się z prośbą o umożliwienie wysoko wykwalifikowanym, doświadczonym pracownikom grzybów ubiegania się o pobyt w Kanadzie. Jednak rząd nie poparł tych żądań i wielu utalentowanych pracowników grzybów zostało zmuszonych do opuszczenia Kanady, obaj rozczarowali robotników i hodowców grzybów.
 
Mushrooms Canada kontynuuje lobbing na rzecz lepszego dostępu do zagranicznych robotników i nawiązała współpracę z Canadian Human Resource Council, koalicją innych produktów rolnych, aby współpracować z rządem w celu określenia lepszych sposobów na pobyt dla tymczasowych zagranicznych pracowników rolnych.
 
W wyniku niedoborów siły roboczej i kosztów pracy przemysł dokonuje dużych inwestycji w automatyzację procesów zbioru. Sung mówi, że 70% operacji Grzyby Enviro jest zautomatyzowane. Whitecrest Mushrooms zajmuje się również robotyką, aby uzupełnić problem związany z pracą i obniżyć koszty konsumentów końcowych. "Zamiast pokoju pełnego ludzi będziemy mieli jednego robota, który będzie faktycznie zbierać grzyby, odciąć trzonek, zważyć ją, zapakować, a następnie ułożyć w stos, więc wszystko, co musisz zrobić, to przenieść ją z kombajnu i włożyć do coolera, "Good mówi. "Dzięki temu procesowi możemy naprawdę obniżyć koszty pracy. Powinno to zmienić branżę i pomóc w utrzymaniu kosztów konsumentów końcowych, ponieważ konkurujemy z innymi warzywami ".
Canada Mushroom
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.