Szanowni Państwo,
 
Zapraszam na marcową prezentację wyników „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców” (streaming online). Czwartek 26 marca 2020 o godz. 10:30. Czas ok. 1 godziny.
W czasie pandemii koronawirusa przyjrzymy się spożyciu owoców i warzyw w Polsce. Poznamy najpopularniejsze gatunki 2019 roku oraz wyniki monitoringu konsumpcji w marcu br. Eksperci przypomną, że dieta oparta o warzywa, owoce i ich przetwory, jest podstawą zdrowia i odporności.
 
Agenda:
  • Prezentacja wyników badań spożycia warzyw i owoców w roku 2019: Które były najpopularniejsze w 2019 roku? Które sezonowe owoce i warzywa Polacy najczęściej spożywają również poza sezonem? W jakiej formie je spożywają?
  • Komentarze ekspertów KANTAR oraz KZGPOiW
  • Gość specjalny: prof. Iwona Wawer, Warszawski Uniwersytet Medyczny, ekspert w obszarze dietetycznego wsparcia odporności oraz diety dla seniorów.
  • Prezentacja wyników badań konsumpcji warzyw i owoców w marcu 2020 roku. Spożycie wybranych warzyw i owoców. Warzywa i owoce w posiłkach w ciągu dnia.
  • Prezentacja Wskaźnika Różnorodności Konsumpcji Warzyw i Owoców – wskaźnik oddaje ile różnych warzyw i owoców przeciętnie spożywaliśmy w ostatnim miesiącu.
  • Dodatkowo: aktualne badania Grupy Kantar dotyczące koronawirusa.
Szczegóły w: Zaproszenie na streaming online.
 
Wszyscy mogą obejrzeć prezentację online pod linkiem: https://transmisje.videopr.pl/kantar. Już teraz gorąco zachęcam do jego dystrybucji i promocji wśród członków organizacji i liderów środowiska. Całość konferencji będzie dostępna jako nagranie na YouTube.
 
Konferencję poprowadzimy z biura Kantara na Pradze. Na miejscu będzie tylko ograniczona liczba osób. Istnieje możliwość uczestniczenia w prezentacji jako ekspert online. Proszę ewentualnie o kontakt to podam więcej szczegółów. Ekspert zewnętrzny może wypowiadać się z dowolnego miejsca, musi tylko mieć laptopa lub smartfon z kamerą i Internet.
 
#NBKWiO #WczorajnaTalerzu #KANTAR #KZGPWiO #PolskaSmakuje #zostańWDomu #odporność
 
 
Serdecznie pozdrawiam,
Witold Boguta
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.