Alex Vos Banken - sprzedaż w kryzysie
Tholen - Banken Champignons, lider rynku grzybów w Holandii, miał gwałtowne tygodnie z powodu wybuchu wirusa Corona. „Gdy zachowania związane z gromadzeniem zapasów zaczęły się od konsumentów, gwałtownie wzrosły również zamówienia na pieczarki i grzyby. Na przykład w tygodniu 11/12 mieliśmy sprzedaż, która była wyższa niż jesteśmy przyzwyczajeni z okresu Bożego Narodzenia, co miało znaczący wpływ na organizację”. , mówi kierownik sprzedaży Alex Vos. „Opakowania w opakowaniach detalicznych wymagają większego wysiłku. Jednocześnie zmniejszyła się zdolność produkcyjna i kadrowa w Europie, ponieważ wielu pracowników z Europy Wschodniej poszło do domu”.


PortoBelloBurger

„Nasza sprzedaż koncentruje się w 65% na sprzedaży detalicznej, uzupełnionej usługami gastronomicznymi i przetwórstwem. Sprzedaż usług gastronomicznych prawie się zatrzymała, ale ponieważ sprzedaż do sprzedaży detalicznej była na wysokim poziomie, współczynnik ten pozostał dość zrównoważony Alex ogląda się za siebie. „Jednak po półtora tygodnia sprzedaż detaliczna załamała się, powodując gwałtowny wzrost zapasów, ponieważ produkcja nie może zostać natychmiast spowolniona. Jesteśmy teraz na bardziej stabilnych wodach i widzimy, że sprzedaż detaliczna jest strukturalnie wyższa niż przed kryzysem. oraz że usługi gastronomiczne również powoli wspinają się dzięki kreatywnym rozwiązaniom w restauracjach i firmach cateringowych. W związku z tym mamy dość stabilny obrót, zmieniły się tylko proporcje ”.



„W sprzedaży detalicznej widzimy duże zapotrzebowanie na produkty trwałe, takie jak grzyby białe i kasztanowe. Sprzedaż grzybów egzotycznych, które zwykle trafiają do gastronomii, jest obecnie nieco trudniejsza. Właśnie dlatego stworzyliśmy cnotę konieczności i konieczności kampania konsumencka rozpoczęta prawdziwym grzybem Drive-In. Mamy nadzieję, że egzotyczne grzyby będą jeszcze bardziej znane konsumentowi. Produkty te są coraz popularniejsze, ale wiele osób wciąż ich nie zna. Jednak jako zamienniki mięsa idealnie pasują w trendzie zdrowia ”, zauważa Alex.



W związku z perspektywą Wielkanocy jest zatem przekonany o bezproblemowej sprzedaży. „Restauracje są zamknięte i dlatego wiele osób zwraca uwagę na smaczny posiłek w domu. Daje to miejsce na pieczarki i grzyby. Oczekujemy, że sprzedaż detaliczna skupi się na smakoszy i zawsze obejmuje grzyby lub grzyby. Oczekuje się dobrej pogody. w rezultacie pakiety miksów do grilla będą również dobrze sprzedawane. Do tego mamy odmiany grzybów, które można dobrze grillować, na przykład wymyśliliśmy „stek wydmowy”, składający się z ciętego Eryngii z gałązką oregano i filiżanką pesto, którą tylko konsument Oferujemy również stosunkowo nieznany rodzaj maitake z filiżanką masła ziołowego i kilkoma świeżymi ziołami do ponownego spożycia, wszystkie w celu obniżenia progu zakupu dla konsumenta i, wraz z naszym klientem, sytuacją korzystną dla wszystkich. tworzyć ”
.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.