9 kwietnia ONLINE można wziąć udział w Forum „Choroby w pieczarkarstwie: dlaczego się pojawiają i jak sobie z nimi radzić?”
W piętek, 9 kwietnia się odbywa Forum internetowe „Choroby w pieczarkarstwie: dlaczego się pojawiają i jak sobie z nimi radzić?”. Wydarzenie będzie zorganizowane online, na platformie ZOOM od 10 godziny czasu polskiego. Udział w Forum jest bezpłatny pod warunkiem wcześniejszej rejestracji na stronie internetowej wydarzenia: https://diseasesforum.umdis.org/ .
Program obejmuje dwa bloki: informacyjny oraz praktyczny. Jest poświęcone pytaniu, dlaczego na pieczarkach pojawiają się choroby infekcyjne oraz co zrobić w pieczarkarni, aby im zapobiegać. W trakcie będzie możliwość wysłuchiwania prezentacji doradców, konsultantów branży pieczarkarskiej oraz badaczy i naukowców. Uczestnicy będą mogli zadać pytania ekspertom w formie „Pomoc online - choroby w pieczarkarstwie.”
Organizatorem Forum jest Grzybiarska Agencja Informacyjna UMDIS, media branżowe internetowe, która pracuje dla biznesu producentów pieczarek i innych grzybów uprawnych. To jest dziewiąte wydarzenie agencji UMDIS z „Seria Online Wydarzeń dla producentów grzybów”. Również UMDIS organizuje projekty „Poznajemy dostawców branży” i Ukraińskie Targi Branży Grzybiarskiej.
Współorganizator Web-Forum - firma MEXEO z Kędzierzyna-Koźla.
Program Forum internetowe „Choroby w pieczarkarstwie: dlaczego się pojawiają i jak sobie z nimi radzić?”
1. Otwarcie Forum. Maksym Yenchenko, Dyrektor Grzybiarskiej Agencji Informacyjnej UMDIS, przedstawiciel Amycel SARL.
2. Choroby infekcyjne pieczarki – epidemiologia i objawy. Dr Joanna Szumigaj-Tarnowska, specjalistka od chorób grzybowych - mikrobiolog, Adiunkt w Pracowni Grzybów Uprawnych w Instytucie Ogrodnictwa w Skierniewicach.
3. Jak uniknąć chorób pieczarek? Nikodem Sakson, doradca w produkcji pieczarek.
4. Współczesne osiągnięcia w walce z infekcjami mikrobiologicznymi. Wiesław Hreczuch, właściciel MEXEO.
Blok praktyczny: dobra jakość to zdrowa pieczarka
5. W jaki sposób zapewniamy jakość pieczarki i długi okres przydatności do spożycia? - Piotr Pasoń, Właściciel Grzybek Sp. z o.o. w Opolu.
6. Pomoc online dotycząca problemów w pieczarkarstwie. Łukasz Jasiński, doradca z produkcji pieczarek, przedstawiciel Amycel SARL.
Forum internetowe zgromadzi koło 150 producentów pieczarek z Polski, Rosji, Ukrainy, Białorusi, Uzbekistanu, Kazachstanu, Mołdowy i innych państw.
Wydarzenie będzie się odbywało w dwóch językach - po polsku z tłumaczeniem po rosyjsku.
Rejestracja jest możliwa na stronie internetowej Forum „Choroby w pieczarkarstwie: dlaczego się pojawiają i jak sobie z nimi radzić?”: https://diseasesforum.umdis.org/ .
Pytania na temat udziału można kierować do:
Inna Ustylovska,
Dyrektor ds. PR Agencji UMDIS
+380935690941,
inna.ustilovskaja@gmail.com.
 
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.