Wegańska inicjatywa Monaghan Mushrooms dotycząca burgerów trafia na linię produkcyjną
Pierwsza seria nowego wegańskiego burgera opracowanego przez MBio, innowacyjne ramię Monaghan Mushrooms, trafiła na linię produkcyjną w zakładzie firmy w Knockaconny w piątek w zeszły piątek.

Nowy produkt jest efektem realizacji deklarowanego przez MBio celu stworzenia „potężnych, naturalnych składników pożywienia, które pomagają ludziom prowadzić zdrowsze życie”.

Poprzez swoją markę Mighty Mushroom Co, firma zajmuje się rozwojem gamy alternatywnych dla mięsa produktów mielonych, burgerów i wędlin z grzybów produkowanych w jej gospodarstwach, które wkrótce pojawią się na rynku detalicznym.



W ostatnich latach Monaghan Mushrooms kładły coraz większy nacisk na wartość odżywczą swoich produktów, szczególnie na ich wartość w przeciwdziałaniu niedoborom witaminy D.

Grupa Monaghan Mushrooms podpisała niedawno umowę na wyłączną dystrybucję z jednostką biznesową Brenntag Food and Nutrition w Ameryce Północnej na składniki produkowane przez MBio pochodzące z grzybów.

„Innowacyjne produkty MBio są wspaniałym dodatkiem do naszego portfolio produktów i pozwalają nam zapewnić zróżnicowaną wartość naszym klientom”. Larry Davis, prezes Nutrition Americas, powiedział przy okazji podpisania umowy.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.