Druga klasa na rynku
Aby produkt ekologiczny był bardziej dostępny dla konsumenta, Nesco będzie sprzedawać pod marką Champimatten pieczarki drugiej kategorii. „Zrobiliśmy nowe, większe opakowanie, w którym umieściliśmy produkty klasy drugiej. Są to grzyby, które w rzeczywistości są takie same jak klasa 1, ale mają małe wgniecenie lub plamę. Są to produkty o różnych rozmiarach, ale wszystkie są odpowiednie dla świeżego rynku." W Niemczech Nesco już teraz sprzedaje w ten sposób swoje produkty. Za trzy do czterech tygodni opakowania te pojawią się również na półkach w Holandii.

Nowa budowa w Sint-Oedenrode
Pomimo dość ekscytującej sytuacji na rynku, z niecierpliwością czekamy na otwarcie nowej ipieczarkarni i systemu zbiorów, który zostanie tam wprowadzony. Noud wyjaśnia: „Zwykle pólki do uprawy wiszą płasko, a pieczarki są zbierane ręcznie. Teraz półki i są przechylone, aby pracownicy mogli do nich łatwiej dotrzeć. pakowane później."

Nowy budynek powoli nabiera kształtów.

Noud mówi, że nowy system zbioru był testowany od kilku lat i że rośnie znaczenie automatyzacji. Nie jestłatwo znaleźć personel, mówi. Automatyczne zbiory powinny zmniejszyć liczbę potrzebnych pracowników i znacznie przyspieszyć proces. „Zmierzamy z 30 kilogramów do 50 do 60 kilogramów na godzinę. A jeśli w przyszłości będziemy mogli pakować grzyby do opakowań za pomocą robotów, to nawet do 80 kilogramów na godzinę”.

NESCO
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.