Zapraszamy na Konferencję 29.06 o problemach ochrony pieczarek. Skierniwice


PROJEKT nr POIR.01.01.01-00-0829/16-00 Innowacyjna, mykoselektywna okrywa oraz podłoże do uprawy pieczarek, realizowany w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
 

ORGANIZATORZY

SERDECZNIE ZAPRASZAJĄ DO UDZIAŁU W:

PIERWSZEJ KONFERENCJI TEMATYCZNEJ BRANŻY GRZYBÓW UPRAWNYCH

pt. Aktualne problemy ochrony uprawy pieczarek w kompostowni, wytwórni okrywy, pieczarkarni. 
Nowe narzędzia i środki dezynfekcji na bazie ditlenku chloru.


29 CZERWCA 2023 r.

Hotel Pamiętna Dworek, Skierniewice 96-100, ul. Pamiętna 14,
godz. 10:00 – 15:00


AGENDA KONFERENCJI: 
9:00 – 10:00 Rejestracja uczestników.
10:00 – 10:10 Otwarcie konferencji. Dr inż. Joanna Szumigaj – Tarnowska, Instytut Ogrodnictwa – PIB. 
10:10-11:10 - 10-minutowe wystąpienia.
  • Dr hab. Inż. Wiesław Hreczuch, MEXEO. "Pięcioletni projekt badawczy BIOMEX 2018-2023 – założenia i rezultaty".
  • Dr inż. Arkadiusz Chruściel, MEXEO. "Ogólna charakterystyka oraz właściwości biobójcze roztworów ditlenku chloru względem wybranych patogenów pieczarki".
  • Dr inż. Joanna Szumigaj Tarnowska, InHort. "Wykorzystanie gazowego ditlenku chloru w zwalczaniu patogenów pieczarki – wyniki badań".
  • Mgr Daniel Siejak, MEXEO. "Dezynfekcja hal uprawowych".
  • Mgr Remigiusz Grzesiewicz, Ekspert. "Błędy w utrzymaniu czystości w obiektach produkcyjnych, techniki mycia i dezynfekcji".
  • Dr Nikodem Sakson, Ekspert. "Konkurencyjność a Biomex"’.
11:10-11:30 Przerwa kawowa. 
11:30 – 13:00 Pytania do ekspertów i dyskusja uczestników. 
13:00. – 13:30 dr Nikodem Sakson - Podsumowanie debaty – wolne wnioski. 
13:30 Obiad konferencyjny. 
15:00 Zakończenie.

PATRONAT MEDIALNY

 
     

Agenda wydarzenia oraz formularz zgłoszeniowy – w linku.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY ORAZ AGENDA KONFERENCJI

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.