Pieczarka to produkt wszechstronny. Można ją wykorzystać niemal w każdej kuchni, a co
najważniejsze – jest to produkt z Polski. Pod względem uprawy zajmujemy pierwsze miejsce
w Europie. Pieczarka to doskonały składnik dań restauracyjnego menu. Wybierajmy pieczarki,
idealnie komponują się z wykwintnymi daniami głównymi, makaronami, sałatkami czy szybkimi
przekąskami.
Motto na ten rok: „Ja, pieczarka. Jedz, baw się, pokochaj”.

Pasta
Składniki:
20 dag pieczarek przekrojonych
na pół lub pokrojonych w plastry
1 posiekana cebula
2 posiekane ząbki czosnku
2 pokrojone w kostkę pomidory
świeży tymianek i bazylia
20 dag świeżego szpinaku
200 ml śmietanki kremówki
10 dag utartego parmezanu
25 dag makaronu penne
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na oliwie podsmażamy czosnek i cebulę. Dodajemy
szpinak i pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.
Wlewamy śmietankę i chwilę gotujemy. Dodajemy
pomidorki i penne. Podajemy na głębokim talerzu.
Posypujemy świeżo utartym parmezanem, dekorujemy
posiekaną bazylią i tymiankiem.
Polecam.
www.ja-pieczarka.pl
Kurt Scheller
Mistrz Sztuki Kulinarnej
.
Warto poświęcić polskiej sympatycznej pieczarce jeszcze więcej uwagi.
Projekt współfinansowany ze środków
Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.