Kanadyjski optymizm podzielany
„Produkty uboczne i odpady z innych sektorów rolnictwa są przetwarzane na kompost do uprawy grzybów. Grzyby są również uprawami o dość niskim śladzie energetycznym, ponieważ rosną w ciemności i nie używają sztucznego światła. Podobnie jak wertykalne farmy, grzyby nie wymagają dużo miejsca. Według American Mushroom Institute z jednego akra ziemi można wyprodukować milion funtów grzybów. Ostatnio pojawiły się farmy wertykalne. Popularność farm wertykalnych wynika z wyższych plonów, mniejszego zużycia wody i mniejszego śladu węglowego „To jest dokładnie to, co pieczarkarnie robią od lat” – skomentował Cambon. „To nic nowego i musimy znaleźć sposób, aby przekazać tę wiadomość”.
Highline Mushrooms
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.